Fra A til NÅ

Æ hadde knust overkroppen i en båt ulykke og det ble mye tid på treningssentre. Da kom æ til å tenke på ruinene av ei hytte som hadde dukka opp etter hogst og skogbrann ved min favoritt fiskevann. Æ skreiv et brev til eieren og fikk kjøpt branntomta. Det ble min siste dag på treningssenteret.

Uka etter kjøpte æ motorsag og fullt verneutstyr. Æ handla også en ATV med 6 hjuls drift. Denne doningen sprengte alle grenser for hva æ trodde var mulig for et kjøretøy og æ følte mæ både som Konge og Bambi. De første to månedene gikk til å rydde tomta for velta trær og enorme mengder greiner. Det har blitt mange bål. Men det blir aldri nok bål.

Æ prøvde å tegne første del av hytta i 3D (google sketchup), men æ feila stort. Planen for utvidelsen er derfor ganske enkel. Søk og bygg ei ny hytte og spleis den sammen med den gamle. Den nye skal inneholde bad, et soverom med skråvinduer for stjernekikking fra senga, og. En loddrett bakvegg er ønskelig hvis noen finner ei grei løsning. Det er det.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig. 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Så surra æ det til med gravemaskinen. Æ tok en 540 med 8 tonneren. Ref. Guttungen. Æ fikk kjøpt ei brukt hytte til graveren  og fikk kontakt med en flink mekaniker som fikk den på beltene igjen.

Heldigvis hadde æ gravd ferdig både tomt og tilkomst før æ tok saltøen. Æ hadde også kjørt inn 25m³ pukk, med ATVen, og gjort tomta ferdig til å støpe sålen. Neste oppgave var å få inn 10m³ med sand, uten gravemaskin. Det tok litt tid, men var en helt grei jobb for både armer og bein.

Da sålen var støpt startet jentungen og mæ hyttelivet med overnatting på det nystøpte gulvet for å kikke på meteorstormen Perseidene. Det blei klar himmel og æ fikk oppleve at jentungen fikk se sine første hundre stjerneskudd. En nydelig start på hyttelivet.

Deretter måtte det hentes inn ekspertise. Det er imponerende å se noen sette sammen et “3D-puslespill” med full kontroll. Dag Søren Omdal, tømmerstokkenes herre og supermann klikka dette sammen som en lek. Så gikk det slag i slag med panel, membran og isolasjon.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Så begynte æ å daffe rundt hytta uten å få gjort noe særlig. Men æ løfter og flytter på ting så kroppen blir fornøyd. Og æ nyter livet som det er.

Den siste store investeringen i hytta var gulv. En kombinasjon av resirkulerte plank og teglstein.

Paradiset er fortsatt litt rotete og shabby, men er lettstelt og pyntbar når den tid kommer. Man må uansett ut på vannet for å skjønne plassen.

Hytta er lita, tøff og tungvinn. Hovedargumentet for å bygge akkurat denne hytta var utsikten til mye kroppsarbeid. Og æ håpte at det skulle bli billig.

Følg Prosjektet på Facebook og Instagram

Til Toppen   Til Forside